Een van de uitdagingen waar iemand voor staat als hij of zij voor het eerst besluit om een blog te beginnen, is om uit te vinden waarover hij of zij moet schrijven, voor wie hij of zij moet schrijven en hoe hij of zij het bloggen in zijn of haar dagelijkse routine moet integreren. Dit geldt ook voor bedrijven die besluiten om een blog aan hun website toe te voegen. Door te bloggen voor kleine bedrijven weten mensen dat uw bedrijf bestaat, en dat het openstaat voor het bedrijfsleven en dat u met hen wilt communiceren en communiceren.

Het bedenken van een strategie voor de inhoud van een blog kan deze uitdagingen veel gemakkelijker maken. De eerste stap houdt in dat u zich afvraagt waarom u overweegt te bloggen, om te beginnen. Waarom bloggen?

Bloggen voor kleine bedrijven
Een van de eerste stappen die u wilt nemen met een zakelijke blog is het definiëren van wat u wilt bereiken. Dat kan zijn:

Lokale mensen en/of bedrijven naar uw winkel of kantoor brengen
Het verhogen van de verkoop of het genereren van leads voor diensten die u aanbiedt
Het aantrekken van potentiële klanten/klanten van buiten uw omgeving
Uw publiek helpen te begrijpen wat u doet
Uw bedrijf lokaal/nationaal/globaal promoten
Uw klanten op de hoogte houden van wat uw bedrijf doet
Het bouwen van een merk – een mindset die mensen binnenkomen als ze aan uw bedrijf denken
Een belangrijke volgende stap is om na te denken over het publiek waar je als klein bedrijf blogt.

Identificeer uw publiek
Voor wie schrijf je? U wilt misschien een publiek opleiden, vermaken en betrekken, maar om uw blog te helpen zijn doelstellingen te bereiken, moet u een idee hebben van wie de mensen zijn die uw publiek vormen. Dit kan het ook een stuk makkelijker maken om blogberichten te schrijven, omdat het u wat ideeën kan geven over wat u moet schrijven.

Bijvoorbeeld, als je een makelaar bent, wil je dat mensen leren over de gemeenschap die ze misschien overwegen om te verhuizen.

Als dat gebied aantrekkelijk is voor jongere paren die mogelijk kinderen hebben, wilt u informatie delen over de lokale scholen, en evenementen en attracties die ouders kunnen interesseren. Als het gebied is een slaapkamer gemeenschap die veel pendelen van in een stedelijk gebied, kunt u overwegen bloggen over het openbaar vervoer mogelijkheden. Als u vakantiehuizen aanbiedt aan een ouder publiek, zult u uw publiek willen laten weten over zaken als sociale evenementen en recreatiefaciliteiten. Beide groepen kunnen geïnteresseerd zijn in dingen zoals lokale musea en attracties, en de lokale geschiedenis.

Als u een houthakkerij/hardwaregardwinkel runt, kunt u twee verschillende doelgroepen hebben voor uw kleine zakelijke blogging – aannemers en mensen die geïnteresseerd zijn in doe-het-zelfprojecten aan huis. Uw blogberichten kunnen dingen bevatten zoals tips en blauwdrukken voor het bouwen van vogelhuisjes en tuinhuisjes of geven wat informatie over bestemmingsplannen en architectonische beoordelingsborden, verschillende bouwstijlen, het kiezen van verf, het werken met een draaibank, en ga zo maar door. Misschien wilt u beschrijven waarom bepaalde houtsoorten voor bepaalde projecten worden gebruikt en ons meer vertellen over die houtsoorten.

De meeste publieken willen geen blogberichten lezen die dun gesluierde advertenties zijn voor zakelijke diensten. Als je een bakkerij runt, is er niets mis met een blogpost, bijvoorbeeld, die aankondigt dat het begin van het perzikseizoen in het gebied is en dat je de komende maand of zo verse perziktaart gaat serveren, maar maakt het wel leuk. Toon foto’s van een aantal lokale perzikboomgaarden, en een beetje geschiedenis van de perzikindustrie in het gebied. Leer, vermaak, en maak je publiek hongerig.

Uw kleine zakelijke blogging kan ervoor zorgen dat mensen steeds weer naar uw site terugkeren totdat ze besluiten dat ze u persoonlijk willen ontmoeten.

Als u een reisbureau runt, zou u kunnen schrijven over de reizen die u aanbiedt, maar…

Uw blog hoeft niet per se direct over reizen te gaan. U kunt bijvoorbeeld een blog over kaarten maken. Je zou kunnen bloggen over de London Underground, de route van de Tour de France, een concertroute voor de band Wilco door het diepe zuiden, een plattegrond op straatniveau van Mardi Gras-attracties in New Orleans. Uw kleine zakelijke blog kan een manier zijn om uw interesses te verkennen en uw publiek te interesseren voor uw bedrijf.

Uw publiek wil misschien iets weten over zaken als extra bagagekosten op vluchten, hotelvoorzieningen en andere alledaagse details over reizen, maar dat zijn dingen die u hen persoonlijk kunt vertellen. Gebruik uw blog om spanning te creëren over het reizen naar nieuwe plaatsen en het hebben van ervaringen die nieuw en spannend zijn. Sommige van uw publiek kan geïnteresseerd zijn in specifieke locaties en geschiedenis, in musea, in het onderdompelen in een andere cultuur. Een post over reizen naar Italië zou kunnen praten over hoe je naar verschillende attracties kunt komen, maar zou kunnen ontdekken hoe het is om een gelato shop te bezoeken tijdens de zomer in Italië.